Make your own free website on Tripod.com

B PROOF
Het verhaal van B PROOF begint met DJ Potato, die naast het optreden als DJ zich toegelegd heeft op het zelf produceren van muziek. Na een optreden in de Broekhemse muziektempel de Beemde raakt hij aan de praat met DJ Ditwo, net als Potato afkomstig uit Broekhem. De 2 besluiten onder de naam B PROOF muziek te gaan produceren.

De groep en haar 'sound' wordt al snel ontdekt door DJ's van Falcon Radio, in Valkenburgse bars worden enkele platen ten gehore gebracht. De vraag naar cd's groeit. B Proof brengt in 1999 haar eerste cd ('The First Episode')uit en wordt al snel vergeleken met een groep als Ezzebleef. Echter de hysterie rond B Proof neemt immense vormen aan, de leden kunnen zich amper nog onvermomd in het Valkenburgse uitgaansleven vertonen. Met dit succes blijft de groep echter nuchter doorwerken aan volgend materiaal. De fans hoeven niet lang te wachten.

Begin 2000 komt het tweede album uit, genaamd 'The Second Episode'. Ondanks de snelle opvolger is de sound verbetert en het succes nog groter. De cd verkoopt als pakjes sigaretten bij Frits in de Passage. Overal in Valkenburg worden de tracks gedraaid. B Proof is terug, en hoe. Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat de groep aan de top en dat mag een prestatie genoemd worden in de veranderlijke dance scene.

De groep wordt hierna uitgebreid met een derde lid, DJ Sixkiller. Deze DJ maakte jaren lang veel indruk op gabberparties en is bekend door het hele land. De talentvolle Italiaan ziet het zitten deel te nemen aan B Proof. Hij was na de afnemende belangstelling voor de gabberscene toe aan een nieuwe uitdaging. De kans die hij kreeg om deel te nemen aan B Proof neemt hij met beide handen aan. Want wat is er leuker dan zelf muziek te maken.

Wat kunnen we nog verwachten van B PRoof?
B Proof werkt op dit moment hard aan een opvolger van de twee voorgaande cd's. Ditwo, Sixkiller en Potato zitten constant in de studio en werken aan nieuw en origineel materiaal. De fans zullen echter nog even moeten wachten. Voor de zomer nog zal het album uitgebracht worden. De schare fans breidt zich echter nog altijd uit en het succes lijkt immense vormen aan te gaan nemen. Dus stay tuned for the new B Proof album.