Make your own free website on Tripod.com
HET VERHAAL ACHTER B PROOF

B PROOF is de nieuwste revelatie op het gebied van nedertech muziek en bestaat uit 3 man, te weten DJ Potato, DJ Ditwo en sinds kort DJ Sixkiller. Het begon toen DJ Potato van KNS Records op moest treden in de Beemde, de bekende techno-club in Broekhem-Zuid (Valkenburg ad Geul). Daar ontmoette hij DJ Ditwo en al snel kwamen ze tot de ontdekking dat ze dezelfde interesses hadden. Dj Potato was al bekend van zijn DJ-werk voor KNS Records, maar vrijwel niemand wist dat hij bezig was met het maken van platen. Platen (zeer zeldzaam) uit die tijd zijn onder andere: 'Een vraag aan Lieven en Javier', 'Jos Dassen is unne Kromme' en 'Jop is unne Bessenplukker'.

DJ Ditwo en Potato stortten zich beiden in het leventje van de technomuziek en ontketenden een nieuwe rage en muziekstroming, genaamd 'Nedertech'. De eerste cd 'THE FIRST EPISODE' werd uitgebracht, waarna de marketing-machine in volle gang werd gezet. Beiden wisten met enkele vrienden de DJ's in Valkenburgse clubs te overtuigen hun platen te draaien. Al snel werd het duo immens populair en werden hun cd's in sneltreintempo verkocht. Patrick van de Music Shop kon zelfs niet meer aan de vraag naar B PROOF cd's voldoen en het zeer populaire trio EZZEBLEEF werd afgetroefd als populairste Valkenburgse act.

Niet snel hierna werd B PROOF uitgebreid met DJ Sixkiller, ook bekend van KNS Records en zijn vele optredens in het hele land. Het trio begon keihard te werken aan nieuw tracks en remixes, om zo snel mogelijk een nieuw album af te leveren voor de fans. Falcon FM (97.1) sleepte de jongens voor een interview de studio in en draait constant B PROOF tracks. Verscheidene nieuwe tracks werden al gedraaid op Falcon, omdat de fans bijna niet meer konden wachten op nieuwe releases. De track over Guido Blaas is nog voor de officiele release een klassieker in Valkenburg en omstreken.

Inmiddels kunnen de B PROOF leden nauwelijks nog over straat zonder herkend te worden, afgelopen weekend moestten er vermommingen aan te pas komen om redelijk ongehinderd het Valkenburgse nachtleven onveilig te maken. De sterren hebben zelfs Walram 3 een beetje naar de achtergrond verdrongen als het om media aandacht gaat. De leden van B PROOF hebben het nieuwe album inmiddels af en werken aan tracks voor een derde album, dat nog voor de zomer af moet zijn.

Het nieuwe album 'THE SECOND EPISODE' wordt 15 Maart aanstaande uitgebracht, maar is nu al bijna platinum. Fans verdringen elkaar voor de Music Shop, waar Delifrance midden in de nacht broodjes verkoopt voor de fans die aldaar overnachten om als een van de eersten de cd te kunnen kopen. De platenmaatschappij van B PROOF draait overuren om de reeds bestelde cd's op tijd af te kunnen leveren. KPN Telecom heeft de capaciteit moeten vervierdubbelen, Daan Kengen en Javier & Lieven Spits moeten overwerken om de fanmail te kunnen verwerken. Crolla moet extra bomen kappen in het regenwoud om de hoesjes te kunnen drukken, Beppie Kraft, Frans Theunisz en Big Benny willen allemaal zo snel mogelijk in het voorprogramma van B PROOF verschijnen en een plaat opnemen met ze.

Binnenkort meer. Voor een preview van 'THE SECOND EPISODE' klik hier.